Poivre Rouge de Kampôt
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Kampot Red Pepper

€7.30
VAT included

Net weight: 30g - 1.058 Oz

Kampot red pepper(Cambodia) is picked when it has completely matured. It is considered a rare spice because it is difficult to pick.

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LATIN NAME: Piper nigrum

A TOUCH OF HISTORY,

Pepper was originally an offering to the gods. Subsequently, it was used as money (comparable to gold), ransom and even taxes. It originates is from the Ghats (mountain range) and grows on the Malabar coast (West India). It was then used in other places like Asia, Madagascar and Brazil. Called "poivre", is was Pierre POIVRE , governor of Mauritius who gave it his French name "poivre". In the past, everyone's wealth was measured by their stock of pepper. Currently, it is used as a last-minute condiment to really enhance the flavours in meals.

LET’S DIG IN!!

From the family of piperaceae (lianas, shrubs), its flowers are hermaphrodite and pollinated by rain. These fruits form a cluster up to 15 centimeters long and containing about forty berries. These pepper berries are of different colors depending on their degree of ripening (black, green, white, red).  Kampot Red pepper(Cambodia) is picked when it has completely matured. It is considered a rare spice because it is difficult to pick. For all its flavors to emerge, the pepper must be ground and milled at the last moment. Red pepper is complementary to black pepper because it is of intense spiciness. Its sweet taste of wild berries and dried tomatoes will flavour all your meals. It combines with powders and aromatic herbs.

Its use is essential and versatile, really bringing more flavour to the food: from strong meat (venison) with candied fruits and vegetables with cheese, to sweet dishes such as fruit compotes and ice cream.

It is an essencial spice in your kitchen.

WHAT OUR GRANDMOTHERS TOLD US

First, the piperine it contains is an alkaloid (sensation of pseudo-heat). It has antioxidant properties. In addition, it is antibacterial. It protects the digestive system and works up an appetite. Finally, pepper is known for its aphrodisiac, toning and fortifying effects on the body. It is also an anti-aging tonic.

ANECTODE ...

Many great French chefs call it the best pepper in the world ...NOM LATIN :Piper nigrum

UN ZESTE D'HISTOIRE,
Le poivre servait à l'origine d'offrande pour les dieux. Par la suite, il fut utilisé comme monnaie (comparable à l'or), de rançon et même d'impôts. Il est originaire des Ghats (chaine de montagne) et pousse sur la côte Malabar (Ouest de l'Inde). Il fut ensuite utilisé dans d'autre endroits comme l'Asie, Madagascar et le Brésil. Appelé "piper", c'est Pierre POIVRE gouverneur de l'île Maurice qui lui céda son nom français "poivre". Autrefois, on mesurait la richesse de chacun par son stock de poivre. Actuellement on utilise le poivre comme condiment de dernière minute pour tonifier le goût des mets.

ON PASSE À TABLE !
De la famille des pipéracées (lianes, arbustes), ses fleurs sont hermaphrodites et pollinisées par la pluie. Ces fruits forment une grappe pouvant atteindre 15 centimètres de long et contenant une quarantaine de baies. Ces baies de poivre sont de couleurs différentes selon le degré de mûrissement (noir, vert, blanc, rouge). Le poivre rouge de Kampôt (Cambodge) est cueilli à maturité extrême. Il est considéré comme une épice rare car il est difficile à cueillir. Pour que toutes ses saveurs se dégagent, le poivre doit être en grain et moulu au dernier moment. Le poivre rouge est complémentaire du poivre noir car il est d'un piquant intense. Son goût sucré de fruits des bois et de tomates séchées parfumera avec insistance toutes vos préparations. Il s’associe aux poudres et herbes aromatiques.

Son utilisation est incontournable et multiple pour relever le goût des aliments : des viandes fortes (gibiers) aux fruits confits et des légumes aux fromages, en passant par les préparations sucrées comme les compotes de fruits et glaces.

C’est une épice indispensable dans vos préparations.

CE QUE RACONTAIENT NOS GRAND-MÈRES.
Tout d’abord, la pipérine qu'il contient est un alcaloïde (sensation de pseudo-chaleur). Il possède des propriétés antioxydantes. De plus, il est antibactérien. Il protège le système digestif et met en appétit. Enfin, le poivre est connu pour ses effets aphrodisiaques, tonifiants et fortifiants sur l’organisme. C'est un anti-vieillissement tonique.

L'ANECDOTE...
De nombreux grands chefs de cuisine français le désignent comme le meilleur poivre du monde...

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